Felua
Locus Memoriae, two leaves of a tree
Felua
Een satellietcamera zoomt vanuit de ruimte in op het Veluwemassief en toont de inbedding van een zestal karakteristieke locaties, langs de route in het landschap. Tweede standpunt is vanuit het perspectief van de wandelaar; op ooghoogte worden deze punten nader in beeld gebracht en van zeer dichtbij, op scanhoogte (derde standpunt), wordt de bodem van de locaties onderzocht en vastgelegd. De satellietbeelden, foto’s en bodemscans vormen vervolgens de ingrediënten voor de sterk vereenvoudigde driedimensionale tekeningen (diorama’s) die een beeld willen geven van de menselijke hand in de overweldigende natuur van de route.
De diorama’s in het beeldverhaal vormen de basis van de tekeningen en animaties op deze site. Zij doen denken aan afbeeldingen uit modelbouwcatalogi van Faller, Fleischmann of Trix. Met elkaar vormen ze, zij het met hiaten, een nieuw landschap op variabele schaal.
Joe Of De Kunst van het Wandelen
Het Hertenkoor (deel 2)…een wandelsprookje
Æ Kliest (1954), woont en werkt in Rotterdam. Hij genoot zijn opleiding als beeldend kunstenaar aan de academies in Tilburg en Maastricht. Uit zijn werk spreekt een duidelijke fascinatie voor het modelkarakter van de ons omringende werkelijkheid. Het model als voor-beeld of blauwdruk voor het vormgeven van de werkelijkheid maar ook als na-beeld of herschepping op schaal, van de werkelijkheid. De wisselwerking tussen dit voor- en na-beeld loopt als een rode draad door zijn oeuvre dat bestaat uit ruimtelijke installaties en beelden, video’s, digitale tekeningen en foto’s. Zijn werk is ondermeer te zien geweest in Rotterdam (Museum Boijmans van Beuningen, TENT, de Oranjerie), Eindhoven (de Fabriek), Japan (Fieldwork in Fujino) en Londen (Platform Gallery).