Marry Overtoom

Bovenkamer

Tentoonstelling Het Gekke Huis.
Locatie: een socio-woning op het ziekenhuisterrein van de Gelderse Roos. De titel betrof niet de vroegere bewoners maar de eigenaardige dingen en interieurs die in het huis te zien waren. De deuren van de kamers werden vervangen door platen plexiglas, zodat de bezoekers vrij de installaties en werken konden bekijken. De kunstenaars reageerden ieder met hun werk op de verschillende ruimtes in het huis.
Deze expositie werd geinitiëerd door Hester Oerlemans en Marry Overtoom, ter introductie van de nieuwe bewoners/ kunstenaars van twee oude paviljoens elders op het terrein, die door reorganisatie werden afgestoten. Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met de Gelderse Roos en de SKOR.

Bovenkamer:
De huiskamer voorzag ik van een tweede vloer, halverwege de hoogte van de wanden. De op de benedenvloer staande schemerlampen gaven zo alleen licht in de ‘bovenkamer’, en versterkte daarmee de tweedeling in deze ruimte.
overige deelnemende kunstenaars:
Andre Dekker, Brieke Drost, JKN (Jan Broekstra), Æ Kliest, Jaap Kroneman,
Liedeke Kruk, Jorgen Leijenaar, Hester Oerlemans, Maria Roosen, Wiebo van Mulligen, Roland Schimmel, Marcel Smink, Rado.

i.o.v.:
zorginstelling de Gelderse Roos/
Stichting Kunst en Openbare ruimte SKOR
locatie:
socio-woning de ‘Zwaluw’ te Wolfheze
2-30 april, 2000

Publicaties:
catalogus Het Gekke Huis
artikel in De Architect
De Collectie, 25 jaar kunstprojecten in zorginstellingen 1985 – 2009 SKOR