Marry Overtoom

Soundprops

Bij de vijver aan de noordzijde van het landgoed van kasteel Drulon (Du Berry, Frankrijk) bevinden zich twee soundprops, beide zijn door het publiek te bedienen. De een produceert het geluid van wind, van zachte briesjes tot hevig windstoten, afhankelijk van de snelheid van het draaien. Tijdens het draaien aan de zwengel wordt de bezoeker (mede-)veroorzaker van het prachtige natuurlijke landschap.
Het andere werk, liggend op een pad onder de bomen, bestaat uit een stappenbak, gevuld met wit grind (Carraramarmer), en een aanloop- en een afloopstuk. Een stappenbak zoals die gebruikt werd in een hoorspel, die het geluid van stappen laten horen en daarmee het komen en gaan van een personage weergeeft.

Dit is een project in samenwerking met Jorgen Leijenaar.

De vijver maakt deel uit van de beeldentuin op het landgoed Drulon, waar eveneens een rijke bloementuin is opengesteld voor bezoekers. Ook in het kasteel zelf zijn er een aantal ruimtes ingericht door kunstenaars. Met werk van o.a.:
Marielle van den Bergh, Marian Bijlenga, Mels Dees, Piet Dirkx, Maarten Fleuren, Marie Hendriks, Jean-Jacques Lebel, Jan van IJzendoorn en Arie van Rangelrooy.

nr1: 1.50/1.00/0.90m
nr2: 23.50/0.70/0.15m
materialen en technieken: staalkokers, as met kogellagers, meniecoating, tentdoek, staaldraad, verzinkt metaal, rondgetrommeld carraramarmer, RVS
digitale tekeningen: Jorgen Leijenaar, coating, doek: Marry Overtoom
laswerk: Helldörfer Arnhem, houtconstructiewerk Koos Schaart.

  • Soundprop 1/Accesoire pièce radiophonique 1
  • Soundprop 2/ Accesoire pièce radiophonique 2 Jorgen Leijenaar